Pasta de naut cu avocado si lipii

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 5371 vizualizari

 

Puteti folosi naut din conserva sau fiert de voi. Eu am luat de Lidl o punga de 1 kg de naut si am fiert jumate din el . Din 250 grame am facut humus acum ceva vreme , iar 250 grame de naut fiert l-am pus in punga la congelator.
Acum i-a venit timpul sa-l folosesc asa ca l-am scos si l-am incalzit intr-o oala cu apa pentru a-l improspata.

 

INGREDIENTE

  • Pt pasta
  • 1 avocado copt
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lamaie
  • 250 grame naut
  • sare
  • piper
  • 100 ml ketchup de casa sau cateva rosii
  • 50 ml ulei masline
  • Pt. lipii
  • 200 gr faina
  • sare
  • 0.5 lingurite turmeric
  • 0.5 lingurita boia dulce
  • 0.5 lingurita drojdie uscata
  •  1 lingura ulei masline
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut cu avocado si lipii:

Mod de preparare pasta de naut :

Curatam avocado si il stropim foarte bine cu zeama de lamaie (zeama de la o jumate de lamaie), il punem intr-un blender . Adaugam boabele de naut , ceapa curatata , rosiile sau ketchup-ul , sare , piper si zeama de la jumate de lamaie.

Porniti blenderul pana se face o pasta moala si fina .

Gustati si asezonati daca mai trebuie .

Puneti pasta pe un platou si stropiti cu ulei de masline din abundenta .

Este foarte bun servit cu lipii facute in casa .

Mod de preparare lipii

Intr-un bol punem faina impreuna cu sarea, turmeric, boia  si drojdia uscata dizolvata in putina apa calduta . Adaugam si putin ulei de masline ( o lingura) . Amestecam si adaugam apa pana cand obtinem un alaut care nu se lipeste de maine . Framantam putin si facem din el bilute (6 bucati). Cu sucitorul le intindem si le lasam pe masa .

Pregatim o tigaie antiaderenta pe care o ungem cu unt si o stergem . Punem in tigaie cate o bucata de lipe intinsa si o prajim fara grasime pe o parte si pe alta . 

TIPS-URI

1

lipiile se pot pastra in frigider in punga inchisa ermetic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de naut cu avocado si lipii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de naut cu ardei copt