Pasta de corcoduse (pentru acrit)

de MOKUSKA in Conserve, 6 Iun 2014 | 8606 vizualizari

 

La noi acasa este o mare problema cand vine vorba de acrit ciorba: lui ii place cu zeama de varza sau cu bors, ei ii place cu zeama de lamaie sau nimic :)). Asa ca ne-am hotarat sa gasim o cale de mijloc: pasta de corcoduse.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg corcoduse crude
  • sare grunjoasa
  • acid acetilsalicilic pulbere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de corcoduse (pentru acrit):

Corcodusele verzi se curata si se spala. Se pun la fiert intr-o oala mare sau in mai multe oale mici, ideea e sa umpleti oala doar pe jumatate si apa cat sa acopere corcodusele.

Imediat ce a dat apa in clocot se si desprind de pe samburi, stingem focul.

Fructele oparite se trec prin sita pentru a indeparta cojile si samburii.

Pasta obtinuta se fierbe cca 1 ora cu 4 linguri de sare grunjoasa, inainte sa stingem focul se presara un varf de lingurita de acid acetilsalicilic pulbere.

Pasta se pune in borcane (oparite, dezinfectate) cat este fierbinte.

Borcanele le lasam acoperite cu paturi groase cateva zile, pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de corcoduse (pentru acrit)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lia_ 1

06.06.2014, 17:21

excelenta idee. n-am mai auzit

Ksenya 1

07.06.2014, 08:22

Imi place reteta ,am o intrebare...fara acid acetilsalicilic,oare stau borcanele?

MOKUSKA 1

07.06.2014, 15:05

nu stiu, nu am incercat. Eu nu am pivnita...daca ai pivnita cred ca e ok...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hribi uscati si conservati