Pasca fara aluat cu branza si merisoare

de mirela0911 in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 4513 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
M-am inspirat pentru aceasta pasca de la Jamila, am inlocuit stafidele cu merisoare si a iesit o bunatate de pasca! Multumesc Jamila! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 800 g branza de vaca dulce
  • un praf de sare
  • 200 g smantana
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • 4 lg rase de faina
  • 4 lg gris
  • 100 g unt
  • 100 g merisoare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu branza si merisoare:

Intr-un bol se amesteca branza cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat si smantana. Se adauga ouale si se omogenizeaza bine. Se toarna pe rand faina apoi grisul, amestecand bine dupa fiecare. Untul lasat la temperatura camerei se taie cubulete si se pun peste compozitie. Se amesteca cu un tel pana se incorporeaza bine. La final se pun merisoarele, se amesteca totul si se lasa deoparte.

Se ia o tava rotunda cu margini detasabile, se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt iar marginile se ung bine cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 60-70 de minute, pana ce marginea devine maronie iar pe mijloc aurie.

Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Se desprinde marginea cu ajutorul unei spatule si se desface inelul formei. Se transfera pasca pe un platou si se da la rece.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra zahar pudra.

2

Se pot inlocui merisoarele cu stafide.

3

In functie de gusturi se mai poate adauga zahar in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]