Pasca fara aluat a la Jamila

de Bya Ralu in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 10980 vizualizari

 

Nu am putut rezista tentatiei!Mi-a placut mult reteta jamilei http://www.bucataras.ro/retete/pasca-fara-aluat-reteta-video-43965.html este foarte foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de branza de vaci delaco
  • 6 oua
  • 1-2 linguri de stafide
  • esenta de rom,migdale si vanilie
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • 4 linguri faina/4 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat a la Jamila:

Intr-un castron se pun ouale si zaharul, se bat timp de 3-5 minute, adaugam si esenta de vanilie.

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu un mixer impreuna cu branza. Crema formata se pune peste oua.

Se amesteca totul bine si se adauga faina impreuna cu grisul si stafidele care se lasa in prealabil  in esenta de rom si migdale (circa 10 minute). Se adauga si smantana.

Intr-o tava rotunda se pune ulei, se intinde peste tot, dupa care adaugam faina ca sa tapetam tava.

Se adauga compozitia in cuptorul preincalzit, se lasa circa 60 minute in functie de cum se rumeneste si de cuptorul fiecaruia.

Cand e gata, se lasa putin la racit, se scoate fundul tavii (daca este detasabila) si se lasa sa se raceasca complet. Doar cand e rece incepem sa o taiem si presaram cocos colorat deasupra.

TIPS-URI

1

Stafidele se lasa la inmuiat in esente pentru a le oferii o savoare mai buna.

2

Pentru a nu se lipii de tava se poate pune hartie de copt,iar atunci nu o mai tapetam cu ulei si faina.

3

Se verifica daca este gata cu o scobiroare(daca nu se lipeste este gata).

4

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat a la Jamila" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

05.05.2013, 10:37

sabiradu 1

05.05.2013, 21:56

Si eu am facut reteta ei si a fost exceptionala de buna ,grozava delicioasa !!!!Si a ta arata super fain .

Bya Ralu 1

06.05.2013, 11:56

multumesc sabi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]