Pasca fara aluat

de Sim0na in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 31307 vizualizari

 

Sarbatorile Pascale au o mare insemnatate spirituala pentru mine.. Daca Craciunul il simt mai.. comercial, mai pe cadouri asa.. de Paste lucrurile stau altfel! Trecand peste partea religioasa, care-i pentru sufletul meu, azi v-am adus o pasca, o pasca fara aluat! Binenteles ca am facut si o pasca cu aluat de cozonac.. ca doar na.. trebuiau satisfacute toate gusturile!

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce vaci (PILOS)
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 80 ml smantana dulce
  • 1 plic extract vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 g unt topit
  • 100 g stafide
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Stafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de vanilie, praful de budinca si praful de copt.

La compozitie am adaugat smantana, untul topit, stafidele hidratate, iar la final am incorporat usor cu o lingura albusurile batute spuma cu putina sare.

Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru cca 1 ora. Dupa cca 30 de minute, am acoperit forma cu o hartie de copt, pentru ca pasca sa nu se arda foarte tare la suprafata.

Pentru ca am folosit o forma cu diametru cam mare pentru cantitatea rezultata, pasca nu a iesit foarte inalta, dar de buna a fost excelenta :) Asa ca, recomand o foarte cu diametru de cca 20-22 cm.

Pofta buna va doresc si Un Paste Fericit alaturi de toti cei dragi!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

06.05.2013, 00:09

O bunatate...mare! Si mie imi place brzanzica Pilos de la Liddl...super!

diana_k 1

06.05.2013, 08:42

bucatarie_marocana 1

07.06.2013, 22:02

Super buna!! Am pus-o pe lista

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu morcovi - Carrot cake