Pasca cu branza si smantana

de diana_k in Prajituri, 17 Apr 2012 | 4881 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru umplutura:

  • 300g branza grasa ,
  • 300ml smantana grasa ,
  • 4 oua ,
  • 3-4 linguri de gris,
  • 100g zahar,
  • coaja si zeama de lamaie,
  • 1 zahar vanilat ,
  • 1/2 fiola esenta de rom ,
  • stafide ,

pentru aluat:

  • 300g faina,
  • 20g drojdie,
  • 20g zahar ,
  • 150ml lapte caldut,
  • 30ml ulei,
  • 2 galbenusuri,
  • 1/4 lingurita sare,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si smantana:

Am dizolvat drojdia in laptele cald, am pus o lingura de zahar si 2 de faina si am lasat-o la cald pana a crescut si s-a format o spuma la suprafata.

Faina am cernut-o intr-un lighean, in mijloc am turnat drojdia, am amestecat putin, apoi pe rand am pus sarea, galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie. Am framantat bine alutul pana  a devenit fin si neted si l-am lasat la crescut o ora.

Dupa ce a crescut frumos l-am intins doar pe fundul tavii, am oprit o bucatica din care am modelat crucea.

Pentru umplutura am amestecat branza cu smantana si am mixat-o cu blederul de mana pentru a scapa de cocoloasele branzei. Astfel am obtinut o crema spumoasa de branza si smantana. Apoi am pus si restul ingredientelor.

Am turnat umplutura in tava si am bagat-o la cuptor la 180grade.

Cand a inceput sa se rumeneasca deasupra am pus si crucea facuta din aluat.

Pasca e gata cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si smantana