Pască cu brânză sărată

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2015 | 14633 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspătă
  • apă călduță cât cuprinde

Umplutură:

  • 300 g branza de oaie
  • 175 g crema de telemea
  • sare dupa gust
  • 5 lg smântână
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș pt uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză sărată:

Aluatul:

Se face o maia din putina apă călduță,  făină și drojdia. Se lasă să crească putin dupa care se toarnă peste făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat moale, nelipicios și se lasă sa dospeasca până își dubleaza volumul.

Umplutura:

Se amestecă toate ingredientele pana obținem o compoziție cremoasă. Se condimentează cu sare după gust.

Se întinde aluatul in formă rotundă și se așează foaia inttr-o tavă de tarta unsă cu ulei. Se pune umplutura, se niveleaza și se aduc marginile aluatului peste umplutură doar putin. Surplusul se taie cu un cuțit și se modeleaza cu palmele un sarpe care se va răsuci si se pune peste pască in forma de cruce. Se unge aluatul cu galbenusul amestecat cu putina apă dupa care se da la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute pana se rumenește frumos deasupra.

Se scoate din cuptor, se stropește cu puțină apa pe margini si se acoperă cu un prosop de bucatarie.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Champignons Sotate sau cu patrunjel (Ciuperci Champignons Trifolate)