Pasca cu branza dulce si stafide

de dakris in Dulciuri, 16 Apr 2012 | 5461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat (pt tava cu diamentrul 26 cm)
  • 500 g faina
  • 2 oua + 1 pt uns
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • esenta de rom (2 linguri)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie si de la 1/2 portocala
  • 1 praf sare
  • 25g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 500 g branza dulce
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura esenta rom
  • coaja rasa de lamaie si/sau portocala
  • 150g stafide
  • 3 linguri smantana grasa
  • 2 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

Aluatul se face ca la cozonac. Se lasa la dospit si cand si-a dublat volumul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, astfel:

1/3 din aluat se intinde in foaie rotunda si se aseaza pe fundul tavii. Din aluatul ramas se face fac 2 sau 3  suluri subtiri, care se impletesc si se aseaza pe marginea tavii, si o cruce sau orice  altceva in mijloc. Se mai lasa la dospit 30 min in tava, apoi se varsa umplutura formata din branza sfaramata si scursa bine si amestecata cu restul ingredientelor. Daca se opteaza pt decorarea in mijloc, aluatul modelat dupa preferinta se aseaza peste compozitia cu branza.

Se unge cu ou si se introduce la cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora.

TIPS-URI

1

Cand este fierbinte, se poate unge cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat