Parmigiana

de lilik in Mancaruri de legume, 11 Oct 2010 | 3880 vizualizari

 

aceasta este varianta siciliana

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 500 gr rosii moi decojite
  • foi de busuioc
  • 2-3 vinete(depinde de marime)
  • pamezan
  • sare,ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana:

se curata ceapa,se toaca si se pune la calit ,cand incepe sa se rumeneasca adaugam rosiile strivite,1 foaie mare de busuioc si putina sare; lasam sa fiarba la foc mic pana pierde toata apa lasata de rosii.

curatam vinetele si le taiem felii potrivite pe care le dam cu sare si le prajim.cand sunt rumene le scoatem si le punem pe hartie de bucatarie sa absoarba uleiul in exces.intr-o tava punem un strat de sos,unul de parmezan,cate o foaie de busuioc si un strat de vinete si tot asa pana se termina materia prima.deasupra presaram abundent parmezan si dam la cuptorul preincalzit la 180° pana se rumeneste.

de obicei se serveste rece dar e f buna si calda.

TIPS-URI

1

daca vrem putem adauga felii de mozzarella.

2

eu am facut mini portii :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete in sos de rosii