Pariziene cu nuca, rom si stafide

de Angelina_Elena in Dulciuri, 7 Iul 2014 | 4700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 260 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 20 linguri nuca macinata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura rasa cacao
  • lapte caldut
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu nuca, rom si stafide:

Aluat: pregatim maiaua: intr-un castronel punem 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta.

Lasam la dospit 10 minute.

Intr-un vas punem faina, oul, untul topit, apa, zaharul ramas si sarea. 

Framantam un aluat pe care il lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Peste nuca adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, cacaoa si stafidele.

Adaugam laptele caldut, putin cate putin si omogenizam pana obtinem o compozitie omogena ca la salamul de biscuiti.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 10 parti egale. Intindem fiecare biluta intr-o foaie rotunda pe care o “taiem imaginar” in 2.

Una din parti o franjuram cu un cutit. Pe cealalta parte punem 2-3 lingurite de umplutura si rulam inchizand capetele, pentru a fii siguri ca nu va iesi umplutura.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Le punem in tava si le lasam la crescut inca 30 minute, apoi le ungem cu oul batut si le coacem la cuptor preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu nuca, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

COMENTARII (35)

Rocsi 1

07.07.2014, 22:31

Asa ceva nu se refuza

Angelina_Elena 1

08.07.2014, 12:04

gaby_gabytza 1

07.12.2019, 13:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]