Pariziene cu gem

de Toamna07 in Dulciuri, 26 Mar 2015 | 9419 vizualizari

 

Nu mai dati buzna in patiserii sa cumparati cornuri pufoase umplute cu gem sau ciocolata,parizienele se fac usor si avem la indemana reteta perfecta ! Sunt pufoase chiar si a doua zi ! Hai sa framantam un aluat de cozonac pufos .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 18 pariziene :
  • 1 kg de faina
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja de portocala/lamaie razuita
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri de unt/margarina
  • 150 g zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu gem:

Toate ingredientele vor fi pastrate la temperatura camerei !

Intr-un castron mare vom cerne faina . In alt vas vom freca drojdia cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de zahar.Lasam sa activeze drojdia si o adaugam peste faina.Amestecam putin.Adaugam untul, ouale,laptele cald amestecat cu zahar si coaja de portocala rasa + esenta de vanilie . Framantam bine un aluat moale ; incet,incet o sa prinda forma . Acoperim aluatul cu un servet de bucatarie sau folie alimentara si lasam la crescut la loc cald.

Rupem din aluat 18 bile pe care le vom modela,le intindem in forma ovala cu facaletul si taiem in franjuri jumatate din foaie . Umplem cu gem si rulam.

Lasam din nou la crescut parizienele .

Se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram mac. Dam la cuptor incins la 180 de grade pana cand sunt frumos crescute si aurii.
Sunt fantastic de gustoase !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

26.03.2015, 23:04

Felicitari pentru aspectul deosebit de imbietor, dar si pentru reteta! Este binevenita si pretioasa!

jolygina 1

29.03.2015, 01:01

Toamna07 1

20.04.2015, 10:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem