Un parfait catifelat și aromat tocmai bun de consumat !
Pentru început facem o cremă de ouă pentru a se răci.
Intr-o cratiță de 2 l pune zahărul, gălbenușurile, oul intreg și apa.
Amestecă până la omogenizare și pune pe foc.
Fierbe, amestecând mereu, până obții o cremă de consistența unei smântâni.
Lasă la răcit.
Intr-un vas pune smântâna și mixează până obții o frișcă fermă.
Curăță bananele de coajă și pasează-le bu ajutorul unei furculite.
Peste frișcă adaugă crema de gălbenușuri și bananele pasate mestecănd ușor până se incorporează bine.
Tapetează o formă de chec cu folie alimentară, toarnă intreaga compoziție in tavă si dă la congelator pentru 4-5 ore.
Poftă bună!
1
În loc de cele 3 linguri de apa se poate pune lapte.
2
Poti pune 200 g. frișcă lichidă +300 g. smântână gasă