Aceasta este o rețetă de vară a familiei mele, de aceea m-am gândit că aș putea să o relatez intrând și în concursul "concurs culinar-vara in farfurie". Sper să vă fie de folos celor care o citiți
retete de vara
Se taie ceapa cubulețe și împreună cu uleiul se pun la prăjit, peste care se adaugă: 2 linguri de pastă de roșii, ardeiul tăiat cubulețe, boiaua de ardei. Se lasă maxim 2 min., iar apoi se pune carnea tăiată cubulețe pe care o lăsam împreună cu legumele să se pătrundă pe foc timp de încă 3 min.
Se toarnă apă până se acoperă și în plus încă două-trei degete peste. Se lasă la fiert, iar după ce începe să fiarbă se adaugă cei 7 căței de usturoi, sare după gust precum și legătura de patrunjel (de pe care am rupt frunze pentru ornat la final).
După o ora și 45 min, se gustă carnea dacă s-a frăgezit și se toarnă slobozeala (slobozeala: două linguri de făina albă se amestecă cu 100 ml de apă până se formează un scrob). Se lasă împreună cu slobozeala la fiert încă 7-10 min. Se ornează cu frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.
1
Se fierbe la foc mic