Papricas de cartofi - de post

de Corinuta in Mancaruri de post, 12 Noi 2010 | 7793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 morcovi
  • 500 ml rosii pasate
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita paprika (boia)
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi - de post:

Se curata ceapa, usturoiul si morcovii, se spala si se toaca - ceapa si usturoiul cubulete, iar morcovul felii. Se pun la calit in ulei ceapa si morcovii. Cand s-au inmuiat se adauga usturoiul, oregano si paprika, se amesteca bine si se toarne peste ele cca 3 litri de apa rece. Se lasa sa dea in clocot. 

Intre timp se curata cartofii, se spala si se taie rondele, apoi se pun la fiert cand apa da in clocot si se fierb aprox. 15 minute. Se adauga rosiile pasate, se condimenteaza cu sare si piper si se mai fierbe 5 minute.

Poftiti la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sylvia 1

15.11.2010, 19:03

excelent arata si cu muraturi

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 19:08

eu nu-s mofturoasa precum Gaby asa ca vin la o portie ca buna-i mancarea si fara carnita.................

elena1988 1

08.02.2011, 10:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat