Papara (ratota) cu carnat

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2017 | 7414 vizualizari

 

  Foarte rar imi prepar oua la mic dejun pentru mine. Acum am poftit si eu la o ratota  [ http://dexonline.ro:8080/definitie/ratot%C4%83] bineinteles , de sezon, cu carnat afumat de casa.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr carnat afumat de casa
  • 2 ardei mici
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • 4 linguri lapte
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papara (ratota) cu carnat:

  1. Ouale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine].
  2. Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte.
  3. Taiati ardeii rondele.
  4. Carnatul se scote din membrana si se rupe bucatele mici.
  5. Infierbantati uleiul intr-o tigaie neaderenta.
  6. Distribuiti carnatul si rondelele de ardei in tigaie.
  7. Ouale se bat bine cu sare, lapte si patrunjelul tocat.
  8. Se toarna compozitia cu ou in tigaie si o luati de pe foc. 
  9. Cu o spatula de lemn sau silicon [ sa nu zgariati tigaia ], impingeti preparatul dintr-o parte a tigaii intr-alta, sa nu aiba timp sa se coaguleze/ inchege oul prea mult.
  10. Daca doriti ca papara sa fie mai legata, mai puneti pe foc.
  11. Piperati si serviti ratota calda cu legumele preferate sau castraveciori murati.

     Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papara (ratota) cu carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Taci si inghite ardelenesc