Papanasi cu smantana si dulceata

de danamatei in Dulciuri, 16 Feb 2012 | 9044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr branza de vaci scursa bine
  • 2 oua mari
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 350-400 gr faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata:

Se amesteca branza cu zaharul, apoi se adauga ouale, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca bine, se adauga 350 gr faina cernuta amestecata cu praful de copt. Daca este prea moale si nu se poate modela se mai adauga faina. 

Pe masa infainata se fac bilute mici (cat o lingurita) si bilute mari (cat o lingura /nu foarte plina). Bilutele mari le presam putin pe masa si le facem gaura in mijloc cu degetul. Se prajesc la foc mic.

Se servesc calzi cu smantana si dulceata ... sau ce va mai place :)

Multumesc pentru reteta Dya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]