Papanasi cu smantana si dulceata

de danamatei in Dulciuri, 16 Feb 2012 | 8411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr branza de vaci scursa bine
  • 2 oua mari
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 350-400 gr faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata:

Se amesteca branza cu zaharul, apoi se adauga ouale, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca bine, se adauga 350 gr faina cernuta amestecata cu praful de copt. Daca este prea moale si nu se poate modela se mai adauga faina. 

Pe masa infainata se fac bilute mici (cat o lingurita) si bilute mari (cat o lingura /nu foarte plina). Bilutele mari le presam putin pe masa si le facem gaura in mijloc cu degetul. Se prajesc la foc mic.

Se servesc calzi cu smantana si dulceata ... sau ce va mai place :)

Multumesc pentru reteta Dya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papanași cu smântână și dulceață de merișoare