Papanasi cu gem de caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Feb 2017 | 6182 vizualizari

 

Pe mine cand ma lovesc poftele, pai ma lovesc si mort-copt, trebuie sa le execut, pe ele poftele....de aseara ma tot bantuie niste papanasi...asa ca azi am ales sa pregatesc reteta Jamilei si zau daca am facut rau, acum ca o sa-mi fie rau ca am mancat ca o calica este partea a doua....n-am respectat 100% reteta ca unele chestii nu se pupa cu gusturile mele....

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza de vaci grasa 27% grasime- mai grasa n-am gasit
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
  • 30 g zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 fiola esenta portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • smantana dulce
  • gem de caise din camara proprie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu gem de caise:

Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam faina si amestecam bine, obtinem un aluat lipicios, dar nu-i problema cand modelam papanasii, ne ajutam de putina faina. Lasam sa se odihneasca 10 min, apoi modelam papanasii, formam o biluta mai mica, apoi una mare pe care o aplatizam si ii facem gaura in mijloc. Punem tigaia pe foc sa se incinga bine, adaugam ulei si cand este incins punem papanasii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte, ii intoarcem pe partea cealalta.

Se scot pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei, apoi ii asezam pe o farfurie adaugam smantana dulce si gemul si servim cu pofta.

TIPS-URI

1

nu trebuie sa adaugam mai multa faina, chiar daca aluatul este lipicios, deoarece papanasii nu vor mai fi asa pufosi.

2

se poate folosii orice fel de dulceata sau gem, aici e vorba de preferinte

3

se poate adauga coaja de lamaie

4

orice fel de esenta pe care o agreati

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de gutui