Pandispan cu visine

de Goos in Prajituri, 15 Iun 2013 | 10865 vizualizari

 

Este foarte pufos .Puteti folosi si alte fructe in combinatie cu stafide.Daca respectati reteta si modul de preparare imposibil sa dati gres.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 si 1/2 cana zahar (cana de 200 ml)
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 6 linguri ulei
  • esenta de rom, vanilie sau ce va place
  • 6 linguri apa
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de portocala sau lamaie ,dupa plac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

Se bat albusurile cu zaharul cu mixerul pana la consistenta mai tare, se adauga galbenusurile unul cate unul, se adauga incet uleiul si apa, pe rand. Se baga coaja rasa de la portocala sau lamaie. Se incorporeaza faina incet si usor cu o lingura de lemn.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul format in tava, se pun deasupra visinele fara samburi si scurse bine (se pot tine visinele de pe seara pana dimineata cu zahar, se va scurge mai multa zeama si nu va fi cleios aluatul) Visinile scurse bine le tavalim prin faina alba si le asezam frumos pe blat. Se introduce in cuptor prealabil incins si se lasa 40-45 minute la foc mic sau moderat. Dupa 40 minute faceti  testul cu scobitoarea si daca mai trebuie mai lasati 5 minute. Se scoate cand este gata si se pune la racit, dupa care cu o strecuratoare pudram cu zahar.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Tava pe care am folosit-o avea dimensiunile:40/30/5

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine