Dat fiind ca aveam niste capsuni prin frigider (din alea bune de curte:) ) am zis ca o prajitura rapida, de vineri seara, este numai buna.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat alaturi de ulei, 2 plicuri zahar vanilinat, sarea si praful de copt stins.
Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa.
In spuma de albusuri se incorporeaza usor emulsia de galbenusuri si faina.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Fructele se spala si se taie in 4. Optional, se pot da prin faina inainte de a le aseza pe toata suprafata tavii, peste compozitia de pandispan.
Deaspura se presara cel de-al treilea pliculet de zahar vanilinat.
Se da la cuptor, la 150 grade, pentru 20-30 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racorit si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!!
1
Compozitia este pentru o tava de 15/25 cm.
2
Dupa coacere puteti pune deaspura frisca sau crema de vanilie
3
Capsunile pot fi inlocuite cu orice fructe doriti.