Pak Choi
Este incredibil de bogat în nutrienți, cu peste 20 de molecule clasificate ca excelente pentru sănătate;
Conține omega 3, zinc, luteină și peste alte 70 de substanțe antioxidante care blochează acțiunea radialilor liberi; Este bogat in vitamina A si C, această salată exotică a fost pusă de către studiile de profil pe lista alimentelor anticancerigene. Conține o substanță care se regăsește și în alte crucifere – adică în varză, broccoli, conopidă, napi, ridichi, topinambur,
Se poate consuma crud, fiert, prajit si chiar pe gratar
sursa https://zanaeficientei.wordpress.com/2011/02/05/sa-vad-si-sa-nu-cred-pak-choi-la-noi/
Pak Choi-ul se spala foarte bine, daca are frunze ingalbenite, acestea se indeparteaza si se taie pe lung, in patru.
Se incinge uleiul intr-un vas, se adauga usturoiul taiat fin si dupa cateva secunde se adauga Pak Choiul si putina apa. Se prajesc pana ce frunzele se inmoaie, dar tulpinele sunt inca crocante, cam 2-3 minute. Se scoate Pak Choi-ul si, in uleiul ramas, se prajeste puiul taiat bucatele si se condimenteaza dupa gust.
1
Pak Choi