Nu ştiam exact cum să le denumesc,din aluat de brioşe şi umplutură dulce de brânză de vaci,au fost pur şi simplu delicioase.
Minunate lânga cafea sau o cană de lapte,mai ales că se păstrează foarte proaspete şi pufoase şi în ziua urmatoare.
Cu siguranţă vă veţi îndrăgosti de acest aluat,dacă îl încercaţi.
Aluatul se pregateste din timp pentru ca este nevoie sa stea câteva ore la frigider(ideal ar fi,peste noapte).
Faina am amestecat-o cu zaharul si sarea.
Am facut o gropiţa în mijlocul fainii,am pus drojdia si peste ea 2 linguri apa calduta.
Am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca.
Am adaugat apoi ouale batute si am început sa framânt.
Apoi am început sa adaug untul moale taiat cubulete,mixând dupa fiecare cubulet cu ajutorul paletelor pentru framântare.
Deja dupa aceasta etapa,aluatula având destula grasime,.se va desprinde de peretii vasului.
Am format o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am pus-o la frigider pentru câteva ore(ideal ar fi fost peste noapte).
Inainte de a scoate aluatul din frigider,am pregatit umplutura .
Stafidele le-am înmuiat cu putina apa calduta.
Am mixat restul ingredientelor,apoi am adaugat stafidele.
Am împartit aluatul în bilute mai mari (vreo 14 bucati),pe care le-am aplatizat,am pus umplutura la mijloc si apoi le-am strâns din nou obtinând iar o biluta mai mare.
Le-am asezat apoi în doua tavi rotunde,cu distanta între ele pentru ca vor creste foarte mult.
Le-am acoperit cu un servet curat cât timp am încalzit cuptorul la 180 de grade.
Inainte de a le pune la cuptor,le-am uns cu ou batut.
Le-am lasat la cuptor 20 de minute,pâna s-au rumenit si scobitoarea a iesit curata din aluat.
Puteti sa le pregatiti cu orice fel de umplutura va este pe plac.
Poftă bună !!!!