Painici Laugenbrot

de MotanLaOale in Piine, 15 Mar 2019 | 3341 vizualizari

 

Le-au facut multe fete si am zis sa fac si eu. Foarte bune.
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • 250-270 ml apa calduta
  • SOLUTIA DE OPARIT
  • 2 litri apa
  • 10 lingurite bicarbonat
  • 1 lingura sare
  • DE PRESARAT
  • mac
  • susan
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.

Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.

In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita si uleiul.

Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.

Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.

Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.

Cand si-a dublat volumul se scoate pe blatul infainat si se face un sul.

Se taie in 14 bucati si se modeleaza putin sa semene a painici.

Se pune apa la fiert cu bicarbonatul de sodiu si sarea.

Cand clocoteste se pun bucatile de aluat pe rand in apa si se lasa 30 de secunde.

Se scot cu o paleta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se taie deasupra cu un cutit ascutit si se presara unele cu mac si celelalte cu susan.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute.

Se scot si se lasa la racit, daca nu se mananca calde.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte