Painici Laugenbrot

de La Ancuta in Piine, 4 Mar 2011 | 9864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata ( eu a folosit un plic de drojdie uscata)
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt sau ulei
  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingutita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Punem faina intr-un caston si facem o gaura in mijloc.

Amestecam drojdia cu apa si zaharul si o turnam in mijlocul fainii. Amestecam si adaugam untul la temperatura camerei sau uleiull (eu am folosit ulei).  Adaugam apoi sarea si framantam un aluat elastic.

Acoperim si lasam la dospit 30-45 minute.

Dupa ce a dospit punem cei 2 litri de apa intr-o oala pe foc. Adaugam sarea si bicarbonatul.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru si formam bilute de ~50 g fiecare (mie mi-au iesit 15 bucati).

Cand incepe apa sa fiarba plonjam cate 5 chiflute in apa si le lasam maxim 30 de secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel pana gatam toate chiflele.

Crestam chiflele cu un cutit bine ascutit sau un cutter. Presaram cu sare grunjoasa, susan si mac.

Dam tava la cuptor la 210 grade timp de 20-25 de minute. Painicile trebuie sa fie rumenite frumos.

Sunt o bunatate cu coaja crocanta si miez pufos.

Sursa Multumesc Laura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

ionela2682 1

02.06.2011, 15:41

eu acum am vazut painicile acestea..cred ca se pot face sub forma de covrigi!

ionela2682 1

02.06.2011, 15:41

la favorite cu siguranta!

La Ancuta 1

02.06.2011, 15:45

Ionela eu sub forma de covrigi stiam aluatul acesta, dar au fost tare bune si chiflute. Daca le incerci sper sa iti placa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte