Painea fermierului

de Miha in Piine, 18 Oct 2009 | 5860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 320 ml apa
  • 120 g faina integrala
  • 100 g faina de secara
  • 250 g faina alba
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite drosjdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea fermierului:

Punem  ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa, sare
şi zahar.


Apoi adaugam faina şi drojdia uscata.


Selectam programul de framantare+dospire.

La sfarsitul programului, oprim masina, scoatem aluatul pe masa bine infainata.


Ii dam forma rotunda si crestam cu un cutit bine ascutit pe mjiloc.

Punem painea intr-un loc caldut, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana isi dubleaza volumul.

Dam la cuptor pentru jumatate de ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea fermierului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Mihaela 1

19.10.2009, 09:59

buna painea asta! ma credeti dar eu habar nu aveam de semintele de in..hmm.. noroc cu voi ca mai aflu si eu cate una alta..

Oana 1

20.10.2009, 16:04

Pentru toata lumea!

Miha 1

20.10.2009, 22:15

Si mie! Si mie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte