Paine tip foccaccia

de adnia in Piine, 22 Mar 2013 | 3522 vizualizari

 

Daca va place painea cu ulei de masline, atunci painica aceasta tip foccaccia (cu masline si rosii uscate) este numai buna!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie
  • 1 cana ulei de masline
  • masline negre taiate bucati
  • 1 rosie deshidratata taiata felii
  • ierburi uscate (eu am pus busuioc si cimbru)
  • sare
  • putin zahar
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine tip foccaccia:

Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa e formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul.

Am rulat apoi aluatul crescut si l-am intins sub forma rotunda, apoi am facut cateva gropite pe care le-am umplut cu rosii deshidratate, masline si putin ulei de masline; in final am presat cimbru si busuioc. Am copt-o in cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii...in ultimele 5 minute painea a fost unsa cu putin ulei de masline, pt. a capata luciu.

A fost o minune de paine, care a disparut in cateva minute!
Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine tip foccaccia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Anett 1

22.03.2013, 22:06

suuuper!

Rocsi 1

22.03.2013, 22:43

Mmm buna!

pic20 1

11.05.2013, 03:20

fa recomand varianta romaneasca a paini foccaccia si anume painea in tast - cei din s-sv tari stiu despre ce vorbesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle graham