Paine taraneasca

de RuxyRux in Piine, 29 Ian 2013 | 4894 vizualizari

 

Painea noastra cea de toate zilele...pentru mine este absolut irezistibila..calda, scoasa abia din cuptor...raspandeste o aroma divina in toata casa...cred ca sunteti de acord cu mine...:)...ah, i-am pus si rosu sa nu se deoache :D

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina alba
  • 250 gr faina integrala cu tarate
  • 2 linguri seminte de in macinate
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 600 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura de zahar ( brun)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca:

Eu nu am avut cantar asa ca...am luat o punga de faina alba de 1 kg am cernut-o ...si am scos din ea un sfert pe care l-am inlocuit cu faina integrala cu tarate.

Cu putina apa calduta , si o lingura de zahar lichefiem drojdia si o vom pune in adancitura facuta in mijlocul fainei cernute.

Punem sarea pe margine, apoi faina de in si chimenul macinat, vom adauga apa calduta si amestecam pana se leaga aluatul, apoi uleiul si framantam inca putin...maxim zece minute cu totul. Crestam aluatul cu un cutit trecut prin ulei pana jos si acoperim vasul, lasandu-l la loc caldut acoperit cu un servet.

Cand este gata, luam aluatul si il punem pe o suprafata infainata bine, apoi il pliem in interior de trei ori. Infainam aluatul si vom rupe trei bucati pe care le vom face suluri si le vom impleti.

 Painea astfel impletita o vom aseza in tava tapetata cu hartie pergament si o vom mai lasa la crescut pentru 30 de minute.

Incalzim cuptorul si introducem in partea de jos o tava cu apa( eu am pus o tava de cozonac). 

Punem si painea la cuptor si o coacem pentru 30 de minute la 200 de grade si pentru inca 15 minute vom reduce temperatura la 180 de grade. O vom scoate dupa 45 de minute.

 Imediat ce am scos painea o vom uda cu apa( plata) si o vom acoperi doar deasupra cu un servet curat.

Numai dupa ce se raceste perfect o putem taia.

Va arat mai tarziu si o felie unsa cu ceva bun si delicios :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (29)

diaconta 1

30.01.2013, 21:33

cum era sa-mi scape bunatate de paine

RuxyRux 1

01.02.2013, 19:29

Diuta

delia64 1

02.02.2013, 23:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte in oala de lut--reteta fara gluten