Paine rustica

de Mitinita in Piine, 1 Feb 2011 | 5239 vizualizari

 

Am reteta de la o prietena care locuieste in Sudul Frantei.Imi place reteta fiindca nu trebuie sa ma murdaresc cu aluat lipicios,totul se face cu lingura de lemn!Dupa ce creste aluatul se poate pastra in frigider pana aveti nevoie,se poate pastra pana la doua saptamani cu conditia sa fie acoperita bine cu punga de plastic altfel se formeaza o crusta.Gustul devine si mai bun daca sta macar 24 de ore in frigider.
1 cup = 1 cana de 200 ml

 

INGREDIENTE

  • 3 cup apa calduta
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 1/2 lingurite sare de mare
  • 6 1/2 cup faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica:

Se pune apa calduta intr-un bol.

Se adauga drojdia si sarea si se amesteca.

Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se acopera bolul cu o punga de plastic si se lasa sa creasca 2 ore.

Dupa ce a crescut se poate face o paine sau se poate pune aluatul in frigider.

Daca faceti acum o paine,faceti forma dorita,puneti-o in forma pentru cuptor si mai lasati sa creasca 20-30 de minute.

Se coace 30 minute sau pana cand daca ciocanesti pe fund iese un sunet de gol.

Poti adauga un bol de apa in cuptor,astfel o sa aibe o coaja crocanta si o sa fie umeda pe dinauntru.

Daca faceti in alta zi,se scoate painea,se pune in forma si se lasa sa creasca.

 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml

2

umeziti-va mainile cu apa inainte de a umbla cu aluatul si nu se va lipi

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (14)

DIANA B 1

02.02.2011, 09:51

FAVO , ptr cand nu face INTELIGENTA !

Adinacarla 1

02.02.2011, 14:09

frumoase painicile tale

elena1988 1

02.02.2011, 15:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]