Paine rapida (fara framantare)

de deyutzky in Piine, 5 Oct 2014 | 7104 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si de la Laura Adamache. Multumesc! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 370 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de miere
  • 1 si 1/2 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida (fara framantare):

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei punem apa calduta in care dizolvam drojdia si mierea.

Punem acum si sarea si amestecam compozitia cu o lingura de lemn pana la omogenizare.

Consistenta aluatului trebuie sa fie moale. Peste aluat vom presara putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald aprox 1h 30 min.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem aluatul cu grija.

Nu vom rasturna aluatul cu fundul in sus, acesta trebuie pus in tava exact asa cum a crescut in bol, astfel incat aerul sa nu iasa afara din el.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru aprox.45-50 de minute, pana cand se rumeneste la suprafata.

O scoatem si o lasam la racit.

Are o consistenta crocanta la exterior si moale la interior. 

Pofta buna! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida (fara framantare)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza