Paine la tigaie

de La Ancuta in Piine, 3 Oct 2010 | 8991 vizualizari

 

by Laura Adamache, cu unele modificari. Este o paine foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina alba
  • 100 g faina integrala
  • 6 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 g apa
  • 20 g faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie:

Se dizolva drojdia in apa. Se amesteca ambele tipuri de faina si sarea. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia. Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios.

Se adauga treptat cele 20 g faina si se framanta bine. Se formeaza o sfera si se la sa sa se odihneasca 10 minute.

Se pune aluatul pe masa infainata si se formeaza 4 bilute. Se acopera si se lasa 15 minute.

Se intinde fiecare biluta cu mana, pana la o grosime de 1 cm. Se acopera si se lasa sa se odihneasca o ora.

Se prajesc in tigaie de teflon, fara ulei, 5-10 minute pe fiecare parte. Eu le-am prajit in tigaie normala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle Laugenbrot