Paine integrala

de simona72 in Piine, 22 Mar 2013 | 5054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina integrala
  • 300 gr faina alba
  • 200 ml lapte batut sau iaurt
  • 100 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • jumatate de cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita seminte susan
  • 1 lingurita seminte in
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Facem un aluat dospit sau unul la masina de paine asa cum l-am facut eu, punind ingredientele in urmatoarea ordine: apa, laptele batut, uleiul, sare, zahar, ambele tipuri de faina, deasupra drojdia sfarimata.

Punem pe programul de aluat de paine sau aluat de paste, dupa framantare punem aluatul la loc caldut pt 40 minute.

Pregatim o tava de chec unsa cu putin ulei si tapetata cu faina alba, facem treisfert de aluat sul si-l punem in tava, iar din restul facem 4-5 bile pe care le punem peste aluat si pot fi folosite ca si chifle. Lasam aluatul sa mai creasca in tava inca 30-40 minute, presaram semintele si dam la cuptorul incins la 170 gr pt 30 minute.

Este prima paine integrala care mi-a iesit moale si foarte frageda.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pt ca semintele sa nu cada asa de usor de pe paine, atunci cind o scoatem din cuptor o ungem cu o pensula cu un amestec din apa, ulei, sare si o mai lasam inca 5 minute in cuptorul stins, dar cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

22.03.2013, 22:43

O feliuta tot iau!

AnAmAryAnA 1

25.03.2013, 20:45

ffff frumoasa.....si buuuna.vreau si eu o firimitura

simona72 1

25.03.2013, 21:45

Este pt fiecare...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]