Paine impletita elvetiana

de madi_marin in Piine, 30 Mar 2010 | 4652 vizualizari

 

Am vazut reteta la Miha si pentru ca in week-end am avut niste musafiri speciali, m-am gandit ca e potrivit sa o pregatesc. A avut un mare succes, nu numai prin aspect , ci si prin gust. Multumesc, Miha!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina superioara
  • 1/2 cub mic drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita zahar

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura cu lapte
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita elvetiana:

In cuva masinii de paine punem ingredientele astfel: faina, drojdia dizolvata in laptele caldut, oul batut, untul topit( sa fie lichid), sare si zahar. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata se pune pe masa pudrata cu faina, se imparte in doua, apoi se intind bucatile sub forma de rulou rasucit. Se formeaza un ,,X,, din cele doua rulouri, apoi se suprapun . Se folosesc aceleasi capete ale fiecarui rulou in timpul rasucirii. Cand e gata , se aseaza frumos in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa la crescut in forma cam 30 de minute. Apoi se unge cu o pensula cu  galbenusul batut cu lapte si se presara deasupra mac. Se da la cuptorul incins , la foc potrivit, pe etajul de sus, cam 40 de minute. Se lasa la racit in forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mariac 1

31.03.2010, 18:56

gugugh 1

22.11.2010, 23:04

gata urmatoarea painica pe lista mea...

madi_marin 1

23.11.2010, 09:20

gugugh....o sa fii incantata de rezultat.... mie mi-a placut foarte mult si am pregatit-o de mai multe ori....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate