Paine impletita dublu

de nadina73 in Piine, 7 Apr 2010 | 6984 vizualizari

 

o panine pufoasa si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • pt 2 tavi de cozonac
  • 1 kg faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura mare de zahar brun
  • 30 g drojdie proaspata
  • 10 lingurite lapte praf
  • 480 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt topit
  • susan si mac pentru ornat+1 lingura de unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita dublu:

Se ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit  ) se pune faina uleuiul si untu topit si laptele praf

Dupa ce a dospit bine se imparte aluatu in 2 parti si se fac 2 paine in forma de cozonac sau..................in ce forma doriti

Unu l-am impletit dublu si unu simplu

Dupa ce ia-ti dat forma dorita i puneti in tava unsa cu putin ulei apoi se lasa sa cresca 30 minute dupa care se ung cu putin unt topit se pune susan ,mac sau chair zahar brun si va avea o culoare foarte placuta

Se pune la cuptor pentru 30-35 minute la 160-170 grade

PS.Pentru paine impletita dublu faceti 6 bastonase apoile impletiti cate 3 fiecare si apoi ambele impreuna,este poza la cea cu mac

Iar cea simplu e impletita in 3 din trei bastoane

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita dublu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

bita 1

11.04.2010, 23:35

ce fain e crescuta,

nadina73 1

11.04.2010, 23:55

a nu zic ca nu e crescuta,dar alta data crestea si mai bine ,de fapt totul depinde de drojdie

mariac 1

16.04.2010, 01:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]