Paine impletita

de Lau in Piine, 14 Mar 2011 | 3901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri de zahar
  • 30g drojdie
  • 50 g ulei
  • apa pentru framantat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Se pune faina intr-un lighean, se face o gaura la mijloc unde se adauga drojdia, un ou, uleiul, sarea, zaharul. Se amesteca cu o lingura faina si se lasa 15 min sa fac basici, dupa care framantam coca pana nu se lipeste de maini. O lasam sa creasca o ora, dupa care luam cam jumatate din coca si o impartim in 6. Ungem tava cu ulei, luam cate o bucata si o facem snur. Impletim cate 2, asezam in tava,  impletim iar 2 bucati, punem in tava langa prima. Impletim si ultimele 2 bucati si asezam in mijloc deasupra la cele 2 impletituri.

Ungem cu oul batut cu o lingurita de ulei si un pic de zahar, daca dorim putem pune si seminte de in. Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste. Cand o scoatem o ungem cu apa si o acoperim cu un ceolofan si deasupra un prosop.

Repetam operatiunea pana terminam coca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu seminte