Paine dulce cu stafide

de Panacris in Piine, 7 Apr 2018 | 5989 vizualizari

 

Nohhh, o pâine dulce și aromată ce se poate savura alătuiri de o cană de ceai, lapte sau de ce nu lângă un pahar cu vin ;) "Bunatati de Paste" ne provoacă să preparam delicii culinare! ;) Sărbători cu bine! ;) P.S. Poze intermediare, n-am din nou :D, cum spuneam am gătit în deplasare, și mi-am uitat sculele din dotare acasă :D dar, cred că voi mă credeți pe cuvânt, că n-am plagiat rețeta asta ;) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Lapte 100 ml
  • Făină albă de grâu 600 g
  • Sare iodată 1 lingură
  • Zahăr brun 3 linguri
  • Drojdie uscată 1 plic
  • Unt 200 g
  • Ulei de floarea soarelui 2-3 linguri
  • Gălbenuș de ou 2 bucăți
  • Pentru umplutură:
  • Esență de lămâie
  • 1 fiolă
  • Esență de rom 1 fiolă
  • Stafide cca. 250 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine dulce cu stafide:

În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina să își facă treaba singură. Aluatul se poate frămînta și clasic la mână, dar eu sunt mai practică, prefer să-l frământe Maricica, între timp mă ocup de altceva ;)

După cele 30 de minute de frământat, se adaugă stafidele înmuiate, sau hai să fiu mai “profi” :d, hidratate în rom, sau 1 fiolă de esență de rom și o cănuță de apă ;), cca. 15 minute.

 După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, și se pune în forma de silicon specială ;)

Gălbenușul de ou se amestecă cu uleiul, până ce se omogenizează, apoi se unge pâinea dulce pe toată suprafața.

Se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 50 de minute la 180 grade C.

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dulce cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina alba si tarate de grau