Am luat retea de la Merisor >:D< :X ...tin de multa vreme reteta si azi i-a venit randul.Am fost tare incantata de rezultat ... jumatate am mancat-o abea scoasa din cuptor :)
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Cand au fiert ,ii scurgem de apa ( nu uitati sa puneti deoparte 75 ml de apa in care au fiert) si ii punem intr-un bol.Adaugam untul si pasam ca pentru piure.
Drojdia o frecam cu zaharul pana la lichefiere apoi diluam cu lapte caldut ( NU fierbinte) si adaugam drojdia in bolul cu cartofi.
Punem faina cat sa obtinem consistenta unei smantani .Acoperim si lasam la dospit pentru 10 minute.
Dupa acest timp,adaugam zeama de la cartofi,faina si framantam.Acoperim bolul si lasam la crescut pentru 15-20 minute.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt ) si asezam aluatul.Eu l-am crestat si l-am lasat din nou acoperit pentru inca 10 minute.
Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava pentru 30 minute.
Cu putin timp inainte ca painea sa fie coapta,o scoatem din cuptor si o ungem cu galbenusul amestecat cu putin lapte si o punem din nou in cuptor.