Paine de casa

de AnyCostescu in Piine, 5 Aug 2014 | 9124 vizualizari

 

O minunatie de paine, pufoasa si numai buna de servit cu unt si dulceata :)
Francezii numesc painea asta "pain brioche", si o mananca in general dimineata la micul dejun acompaniata de lapte :)

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri drojdie uscata
  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • jumatate lingura sare
  • 1 cana si jumatate lapte cald
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou pt uns
  • susan
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se puna la inmuiat cu jumatate de cana de lapte, si se lasa la crescut vreo 10 minute.

Intr-un vas batem ouale cu sare si zaharul.

Adaugam laptele, si drojdia si amestecam.

Incorporam faina putin cate putin  si incepem sa framantam pana obtinem un aluat molicel dar nelipicios.

Lasam la crescut minim o ora intr-un loc cald.

DUpa ce aluatul a crescut, se imparte in bucati si se modeleaza in forma de mingi.

Se pun bilele de aluat intr-o tava , in care am pus o hartie de copt.

Ungem fiecare bila de aluat cu ou batut, si presaram susan.

Coacem la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac