Paine de casa

de SanatateAcasa in Piine, 18 Mar 2012 | 4270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kilogramde faina integrala
  • sare
  • 1 cub de drojdie proaspata, nu uscata
  • 600 de ml de apa calda
  • putina faina pentru tapetat tava.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se paseaza cubul de drojdie si se adauga putina sare. Se amesteca pana ce se obtine un lichid omogen. Se adauga apoi apa si, putin cate putin, se varsa faina. Faina nu se adauga toata odata, ci treptat, si se amesteca. Se framanta bine aluatul. Aluatul trebuie sa fie foarte bine framanatat. Dupa ce ati framantat aluatul, se acopera cu un servet, se lasa in bucatarie, la loc cald. Diferentele de temperatura pot duce la scaderea painii, asa ca lasati aluatul sa creasca suficient. Dupa ce i-ati lasat timp aluatului sa creasca, incalziti cuptorul.

Ungeti cu putin ulei vegetal sau putina faina tava termorezistenta si adaugati aluatul. Focul trebuie sa fie potrivit si nu mare.

Se mai verifica din cand in cand. Puteti intepa usor painea, va puteti folosi de o scobitoare sau furculita. Daca scobitoare intra usor in paine, atunci este facuta. In plus, nu ar trebui sa ramana coca pe scobitoare, caci asta inseamna ca este cruda, adica nu este facuta.

Daca incepe sa capate nuanta rumenie, atunci este facuta. Se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu nuci