O paine coapta la vasul roman de o savoare greu de descris in cuvinte...merita probata....atat de sanatoasa si de gustoasa....
1. Puneti faina toata , taratele in vasul de framantat. Faceti o gropita in mijloc. Adaugati si sarea. Faceti o pasta din jumatate din cantitatea de apa calduta si drojdia la care adaugati si zaharul. Turnati peste faina impreuna cu restul de apa calduta, iaurtul si uleiul.
2.Framantati 8-10 minute sau pana cand obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Lasati la crescut la loc cald acoperind cu o folie unsa cu ulei, in jur de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
3. Puneti aluatul in vasul roman( sau vasul de cuptor in care faceti painea). Lsati pentru a doua oara la crescut pana isi dubleaza volumul, poate dura chiar o ora.
4. Preincalziti cuptorul la 200 grade.
Stropiti painea cu apa faceti o cruce cu cutitul si presarati cu faina.
5. Coaceti o jumatate de ora si apoi raciti pe un gratar. Taiati painea numai cand s-a racit complet. E divina!