Paine cu spanac

de anca_rm in Piine, 18 Iul 2013 | 5458 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult painea facuta in casa , este mult mai buna si mai satioasa, si mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor imi adduce aminte de bunica si de copilarie .
Dar pe langa reteta clasica de paine am vazut o retata de paine cu spanac pe care m-am hotarat sa o incerc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic de 10 gr de drojdie uscata sau jumate de cubulet drojdie proaspata
  • sare
  • 75 ml apa sau lapte
  • 200 gr spanac
  • un pic de ulei ( 1 lingura )
  • alte seminte daca doriti
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu spanac:

Faina se pune intr-un castron mai maricel , in mijloc se face o gaurica in care vom pune drojdia amestecata in prealabil cu laptele caldut , sarea , uleiul . Le amestecam putin , acoperim cu un prosop si lasam asa cam 30 minute .

Intre timp spanacul se spala , se opareste in apa cu sare si se taie cat de marunt doriti .

Se adauga in aluat si se framanta foarte bine , pana cand aluatul nu se mai tine de mana, se acopera din nou cu prosopul si se lasa la dospit cam 1 ora ( pana cand isi tripleaza volumul )

Pornim cuptorul la 180 grade si din aluatul dospit formam painici ( mie mi-au iesit 6 bucati ) , le asezam in tava , pe deasupra dam cu putina apa ( ca sa faca  o coaja frumoasa) si dam la cuptor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita, cu mac