Paine cu orez

de RuxyRux in Piine, 30 Noi 2010 | 13312 vizualizari

 

O paine delicioasa moale, cu o textura deosebita ....

 

INGREDIENTE

  • 280 ml apa
  • 575 gr faina
  • 200 gr orez
  • 30 ml lapte
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar
  • 20 gr unt
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu orez:

Puneti faina in vasul de paine, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul. Adaugati si orezul fiert scurs si bine racit. Framantati aluatul care o sa vapara lipicios la inceput si pentru asta este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald.

Tapetati cu hartie o forma de cozonac( paine) si rupeti aluatul in sase parti egale.

Modelati fiecare bucata in forma de painica mica lunguiata de aprox 13 cm lungime.

Asezati cele sase painici una langa alta pe latime in tava pregatita.

Mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii .

Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

RuxyRux 1

02.12.2010, 09:46

Si la fel de proaspata si dupa doua zile,....

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 12:52

vai cum arata ruxy

RuxyRux 1

21.02.2011, 12:53

Si daca ai stii ce gust minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]