Paine cu masline

de mirela0911 in Piine, 2 Apr 2017 | 3978 vizualizari

 

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac foarte mult maslinele, am zis ca e perfecta, mai ales pentru zilele de post. Multumesc pentru reteta, Violeta! >:D<
"Retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline
  • 350 ml apa
  • 120 g masline negre feliate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

Intr-un vas, se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si sarea. Se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul. Va rezulta un aluat usor moale care se va lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata, se pun maslinele negre feliate si se framanta din nou pentru a se incorpora maslinele in aluat.

Se pregateste o tava de chec cu hartie de copt. Aluatului i se da o forma lunguiata care se asaza in tava. Se lasa sa mai dospeasca, se cresteaza usor deasupra si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 50-60 de minute. 

Se scoate dn cuptor si se acopera cu un prosop pentru cateva minute.

Pofa buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi calda sau rece, e la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa