Paine bradut

de claudiaO in Piine, 11 Mai 2017 | 2953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 100 gr unt
  • 1,5 lingurita sare
  • 1,5 lingurite zahar
  • 700 ml lapte dulce
  • lapte pentru uns
  • seminte de mac
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bradut:

 

Punem faina intr-un vas, am presarat sarea, zaharul si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare. Am incalzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molcut si elastic. La final, m- am adaugat untul putin cate putin, continuand framantarea. Am lasat aluatul la dospit cca. 1 ora, apoi am impartit in 2 bucati.

 Am format un sul pe care l-am taiat in 10 bucati. Fiecare bucata am modelat-o sub forma rotunda. Am procedat la fel si cu a doua bucata. Chiflele formate le-am pus in tava pe hartie de copt, in forma de bradut  si le-am mai lasat vreo jumatate de ora la dospit, apoi le-am uns cu lapte si am presarat seminte de mac; am dat tava la cuptor pt cca. 30-40 minute, pana s-au rumenit frumos.

 Din aluatul ramas, am format tot chifle si le-am copt separat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bradut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Naan- paine indiana