Paine alba impletita

de susu in Piine, 6 Mar 2011 | 5161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 250 ml lapte
  • ½ lingurita de sare
  • 1 galbenus pentru uns
  • Mac
  • Susan
  • In
  • 50 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba impletita:

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator. Se face un loc la mijloc unde pui drojdia amestecata cu zaharul si putin lapte cald formand maiaua. Dupa ce a crescut adaugi oul, sarea si restul de lapte caldut framantand pana devine elastic. Se adauga cate putin uleiul cald si se framanta pana se dezlipeste de pe vas. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune in tava tapetata si se mai lasa la crescut, se unge cu galbenus, se presara seminte si se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ligia Bxl 1

07.03.2011, 11:40

ce frumoase sunt

susu 1

09.03.2011, 14:53

Gugugh poate nu este nicun secret. Eu am facut pentru prima oara paine, de curiozitate dar nu ma omor dupa painica de casa. Am facut si cozonaci, checuri si alte minuni cu aluat dospit si a ramas mare si crescut. Mi s-a mai intamplat si mie de exemplu la checuri sau blat de tort sa mi se lase nitel dupa ce l-am scos din cuptor insa mai rar. Poate sa le lasi mai putin cu vreo 10 15 min cu focul deschis la cuptor dupa care sa -l inchizi si sa le lasi sa se raceasca in cuptor, eventual cu usa intredeschisa.

adry88 1

26.05.2011, 12:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine englezeasca cu branza si ceapa