Oua vopsite

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2016 | 4135 vizualizari

 

Tradiţia spune că ouăle se vopsesc în Joia Mare, de preferinţă în culoarea roşie, dar se poate opta şi pentru alte nuanţe, precum albastru, portocaliu, galben sau verde.

 

INGREDIENTE

  • 20 ouă
  • 2 pliculeţe vopsea de ouă Dr. Oetker
  • oţet conform instrucţiunilor de pe plic
  • slănină pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite:

Ouăle trebuie spălate bine, pentru a fi degresate. Folosiţi detergent de vase, iar apoi le clătiţi bine, sub jet de apă călduţă.

Ouăle se pun la fiert în apă rece. Se fierb la foc mic. Folosiţi o plită de fontă sau grătar acesta va proteja vasul de puterea directă a flăcării. Timp de fierbere 5 minute. Oprim focul.

Ouăle se scot pe rând din oala în care au fiert şi se pun în oala unde am pregătit amestecul pentru vopsit. Astfel, ouăle nu trec brusc de la rece la cald şi nu riscaţi ca acestea să se spargă.

Lăsăm ouăle 3 minute în vopsea apoi se scot din vopsea şi se pun pe o hârtie care să absoarbă bine vopseaua în exces.

Cât timp  ouăle sunt calde, le ungem cu o bucată de slănină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]