Oua umplute in sos de maioneza

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2010 | 6172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 10 oua
  • - 175 G cascaval
  • - 100 g sunca
  • - 1 galbenus crud
  • - 1 galbenus fiert
  • - ulei
  • - apa minerala
  • - o lingurita de mustar
  • - zeama de lamaie
  • - sare
  • - 1 legatura marar sau patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute in sos de maioneza:

Se fierb ouale, se lasa sa se raceasca si apoi se curata de coaja. Se taie fiecare ou in doua (in lungime). Se scot galbenusurile, se amesteca cu putina maioneza, putin cascaval ras, putina sunca taiata cubulete. Fiecare jumatate de albus se umple cu aceasta compozitie. Se aseaza intr-un vas.
Maioneza se face dintr-un galbenus fiert si unul crud. Se adauga ulei putin cate putin si se mixeaza. Se adauga zeama de lamaie, mustar si sare dupa gust. Cand maioneza este gata se adauga apa minerala atat cat sa se formeze o pasta de consistenta unei smantani mai subtiri.

Se rade restul de cascaval (se mai opreste putin pentru decor), se taie sunca cubulete si se incorporeaza in sosul de maioneza. Se amesteca bine si se rastoarna peste ouale umplute din vas.

Deasupra se rade cascavalul ramas si se orneaza cu verdeata.Se da la rece si se serveste ca aperitiv.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute in sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macaroane uriase umplute