Oua umplute de Craciun

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2011 | 12882 vizualizari

 

Nu cred ca exista sarbatoare sa nu gatesc oua umplute, mai ales ca ne plac tuturor din familie. Anul acesta de Craciun ouale umplute au fost ,,ciupecute,,.

 

INGREDIENTE

  • 6-7 oua,
  • 1 cutie pate ficat de pasare,
  • 2 lingurite unt,
  • 1 ceapa mica razuita pe razatoarea cu gauri mici(sau 1/2 daca e mai mare),
  • 3 crengute patrunjel verde tocat marunt,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • sare.
  • Pt maioneza:
  • cateva galbenusuri din ouale fierte,
  • 2 galbenusuri crude,
  • 2 lingurite mustar,
  • ulei.
  • La maioneza deja preparata eu mai folosesc :
  • 2 linguri smantana sau iaurt danone, pe care le adaug inainte de a pune maioneza pe platou.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute de Craciun:

Se fierb ouale tare, se decojesc, se taie in jumatate pe lungime si scoatem galbenusurile. Intre timp pregatim maioneza: zdrobim bine 2 sau 3 galbenusuri fierte cu alte 2 crude, adaugam mustarul, omogenizam bine, apoi adaugam cate putin ulei si amestecam continuu(eu folosesc robotul) pana se obtine o maioneza consistenta. Daca va place cu multa maioneza, atunci veti prepara mai multa. Cand ati terminat de preparat maioneza, adaugati smantana sau iaurtul si omogenizati.
Mai avem de pregatit umplutura astfel: restul galbenusurilor se zdrobesc bine cu furculita, le amestecati cu pateul, untul, ceapa razuita, piperul, sare dupa gust si verdeata tocata fin. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de oua, le asezam cu umplutura in jos pe un platou, in mijloc turnam maioneza si ornam dupa imaginatie. Anul acesta am realizat ,,ciupercute,,.

TIPS-URI

1

Sa nu fie gretoasa maioneza, eu o amestec cu iaurt danone sau cu smantana nu prea grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

burdulea56 1

10.01.2011, 21:40

@mamaieelena, @mihaelar, multumesc

elena1988 1

04.03.2011, 15:19

adry88 1

20.05.2011, 10:44

foarte frumos sunteti creativa cand e vb de mancare bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de carne tocata cu sunca, cascaval si legume