Oua umplute cu gem de capsuni

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 4054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • umplutura
  • 150 g gem de capsuni
  • 1 linguri zeama de lamaie
  • ornat
  • 1 albus
  • 150 g zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu gem de capsuni:

se amesteca ingredientele mai sus mentionate si se inveleste intr-o folie si se lasa la rece 30 min,

se intinde o foaie subtire 4-5 mm si se taie forme ovale care sa imite oul, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la foc potrivit cca 12 min,

resturile de aluat care au rezultat la taiere se pun separat in alta tava si se coc 15 min la foc potrivit si dupa ce se racesc se piseaza si se adauga peste gemul de capsuni. Se freaca pana obtinem o crema omogena si se potriveste la gust cu zeama de lamaie.

se ung fursecurile cu aceasta crema si se unesc cate 2, se aseaza pe un platou si se ung cu glazura

glazura -se amesteca albusul cu zaharul si zeama de lamaie pana se obtine o crema densa bine legata

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]