Oua in manta de carne

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2013 | 3674 vizualizari

 

Recomand un aperitiv absolut delicios

 

INGREDIENTE

  • 6 oua de prepelita + 2 oua de gaina
  • 6 carnati proaspeti
  • 1 lingurita de salvie
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 2 felii sunca de Praga
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in manta de carne:

Ouale de prepelita fierte tare le tinem in apa rece pentru a se curata mai bine.

Scoatem carnea din matele de carnati intr-un castron, adaugam sunca taiata marunt, salvia, patrunjelul, 1 ou si amestecam bine pentru omogenizare. Impartim carnea in 6 portii. Pe fiecare le punem intre 2 folii alimentare, aplatizam, pe mijloc punem 1 ou pudrat cu faina, apoi strangem carnea in jurul lui foarte bine. Trecem oul format prin faina, al doilea ou batut, prin pesmet si-l punem la prajit in mult ulei incins.

Scoatem ouale pe prosoape de hartie, apoi le servim cu salata de sezon. Eu am folosit o salata de mix de rosii cherry si alaturi paharul de sirop de violete, preferatul meu!!

TIPS-URI

1

pentru cine foloseste carnati din comert si nu sunt suficienti de condimentati,se pot condimenta dupa gustul fiecaruia

2

eu am folosit carnati facuti de mine si nu a fost nevoie de nimic

3

se pot servi si cu piure de cartofi si salata

4

este foarte important sa fie prajite in baie de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in manta de carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu branza si marar