Oua de ciocolata si cocos

de Miha in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 9217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 1 lingura frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de ciocolata si cocos:

Dupa acelasi principiu dupa care am facut bomboanele iubarete :)) am facut si aceste oute de Paste. Pentru forme am folosit "coji" de la ouale Kinder adunate de-a lungul vremii. :))

Ciocolata se topeste la microunde, dupa care se toarna in forme. Cu ajutorul unui penson o intindem pe toata suprafata formei. Se dau formele la congelator pana se intareste ciocolata foarte bine.

Intre timp pregatim umplutura de cocos:

Amestecam la robotul de bucatarie laptele praf cu zaharul pudra,nuca de cocos,untul moale si la sfarsit frisca lichida.

Daca iese prea vascoasa compozitia,mai puteti adauga 1 lingura frisca lichida.

Umplem ouale cu compozitia de cocos si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste foarte bine.

Se scot din forme ( eu le-am taiat. Le-am sacrificat, pana la anu' poate mai adun vreo cateva :)) ) si se pastreaza la rece.

Din compozitia ramasa se modeleaza bile ce se tavalesc din abundenta prin nuca de cocos, obtinand astfel niste delicioase bomboane Raffaello. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure