Oua coapte in cartofi

de adnia in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 3118 vizualizari

 

Rasfoind Cartea regala de bucate a principesei Margareta, am gasit o reteta care m-a atras, dar eu, neavand toate ingredientele, am adaptat-o putin. Rezultatul? :o delicatesa, in adevaratul sens al cuvantului!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -2 cartofi mari
  • -2 oua
  • -putin unt
  • -cca 50 gr. cascaval ras
  • -sare, piper, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte in cartofi:

Am copt cartofii 1 h si 30 min, pana s-au inmuiat bine, apoi i-am lasat cateva min sa se racoreasca, apoi i-am taiat orizontal in partea de sus , formand un capacel. Am scobit continutul cu o lingurinta, lasand peretii cartofilor grosi de 1 cm. am condimentat pe dinauntru, apoi am trecut la formarea umpluturii: din continutul cartofilor am facut un piure delicios, adaugand unt, sare si piper. Cu acest piure am umplut din nou cartofii, avad totusi grija sa las o gaura in mijloc pr oua. Am spart ouale in iteriorul cartofilor, apoi le-am pus capacelele la loc si i-am dat la cuptor pt. 10 min, pana s-au copt ouale. Dupa acest pas, am scos capacelel cartofilor si am decorat cu cascaval ras si unt. Din piureul ramas am format 2 bilute, pe care le-am asezat ca decor pe farfurie.

Am servit cartofii fierbiti, pe pat de iaurt.

Enjoy!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa faceti o surpriza placuta copiilor, nu ridicati capacelele cartofilor dupa ce i-ati scos din cuptor: lasati-le lor placerea de a descoperi ce e inauntru!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte in cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu branza